OPG Iva Matak

O nama:

Sudjelovali smo na prvom znanstvenom-stručnom skupu o zadarskom tartufu pod imenom „Zadarski tartuf – otkrivena tajna“ na kojem je po prvi puta službeno i javno predstavljen tartuf sa zadarskog područja. Navedenim ispitivanjima na pronađenim uzorcima tartufa od strane OPG-a Iva Matak, koja su vršena u talijanskim laboratorijima, došlo se do zaključka kako je riječ o crnim tartufima i bijelom tartufu Tuber magnatum Pico, a samim time i do spoznaje da zadarsko područje i šira okolica obiluju tom rijetkom i skupocjenom gljivom.

U našoj ponudi nalaze:
– sezonski, smrznuti i konzervirani tartufi
– tartufata, namazi s okusom tartufa
– praline s okusom bijelog tartufa
– široka paleta proizvoda od tartufa kao što su maslinovo ulje i med iz vlastite proizvodnje

Osim navedenog nudimo i svježe, smrznute i suhe vrganje te sušeno divlje voće za pripremu čajeva. Posebnu pozornost privlači izvrsni liker od autohtone ravnokotarske višnje maraške oplemenjen zadarskim tartufom kojeg izrađujemo u suradnji s tvrtkom ŠM Čubrić d.o.o. te paleta ribljih specijaliteta s okusom tartufa koju proizvodimo u suradnji sa zadarskom tvrtkom Marikomerc d.o.o.. Pored proizvoda iz vlastite proizvodnje nudimo i proizvode naše partnerske tvrtke Terra Santa d.o.o. Buzet.
U nastojanju da zadovoljimo potrebe tržišta, planiramo daljnje širenje i upotpunjavanje proizvodnje, kontinuirano poboljšanje kvalitete naših proizvoda putem koje želimo postati prepoznatljivi kao pouzdan partner svih zainteresiranih strana, a sve s ciljem da populariziramo i brendiramo dalmatinski (zadarski) tartuf zvani Tuber Melanosporum i pridonesemo prestižu dalmatinske (zadarske) gastronomske ponude.

Galerija:

Video: